İLETİŞİM, PROTOKOL VE ENFORMASYON MÜDÜRLÜĞÜ

REKTÖR YARDIMCIMIZ PROF. DR. GÜNGÖR YILMAZ ENDÜSTRİYEL KENEVİR VE TÜRKİYE'NİN FIRSATLARINI ANLATTI

Rektör Yardımcımız ve Kenevir Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Kanal 42 Televizyonunda yayınlanan “Prof. Dr. Fikret Akınerdem ile Tarım Zamanı" adlı programın canlı yayın konuğu oldu.

Programda,  Prof. Dr. Güngör Yılmaz  “Endüstriyel Kenevir ve Türkiye’nin Fırsatları” konularında detaylı bilgiler aktardı.

Kenevirin Anadolu’nun öz bitkilerinden geçmişi asırlara  dayanan  Asya orjinli bir bitki olduğunu belirten Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güngör Yılmaz, kenevirin  kökünden, sapına, lifinden, tohumuna, yaprağından,   çiçeğine kadar kullanılan çok değişik sanayi sektörlerini destekleyen onlara hammadde veren  bir özelliğe sahip bir bitki olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın  Anadolu’nun öz bitkisi kenevir ile ilgili yaptığı konuşma sonrası kenevirin stratejik bir tarım ürünü olarak yeniden ülke gündemine geldiğine dikkat çeken Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güngör Yılmaz, tekstilden otomobil sektörüne, inşaat malzemelerinden kozmetik ürünlere, biyokütle yoluyla enerji sektöründen gıda sanayine kadar birçok kullanım alanı bulunan endüstriyel kenevirin ekonomiye kazandırılması ile ilgili YÖK tarafından Yozgat Bozok Üniversitesi’nin  İhtisas Üniversitesi olarak ilan edildiğini belirtti. Yozgat Bozok Üniversitesi'nin   bölgesel kalkınma ve misyon odaklı keneviri esas aldıklarını ifade eden Prof. Dr. Yılmaz,  “Üniversitemiz Kenevir Araştırma Enstitüsü kurduk. 7 araştırma grubu ile 100´ün üzerinde akademisyen tarafından bilimsel çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.  Bizim hedefimiz büyük Türkiye ve  Dünya. Dünya bilimine ve  ülkemize katkı sağlamak istiyoruz.  Ülkemizin bu alandaki  ekonomisini büyütmeyi hedefliyoruz. Türkiye’nin dünya kenevir pazarından yeterince pay almasını sağlamak en büyük arzumuz” dedi.

9.6.2021 14:24 || 207 kez okundu.